Marketikum

Marketingmunkatárs

2015. március 10. - Marketikum

Marketingmunkatárs

 


Tudna mit kezdeni két óra szabadon felhasználható idővel naponta?

A marketinggel folyamatosan foglalkozni kell

Ahhoz, hogy a vállalkozása sikeres lehessen, folyamatosan foglalkoznia kell a marketinggel, meg kell küzdeni a vevők figyelméért és pénzéért. Marketing nélkül a siker esélye nem nagyobb, mint nyerni a lottón. A piacon az nyer, aki több vevőt győz meg. Ez pedig marketing. A régi vevőknek azért kell marketingezni, hogy ne felejtsenek el. És a fejlődéshez új vevőket is kell szerezni, aztán még újabbakat.

Ha lenne egy marketingmunkatársa, akkor ezt a napi (minimum) 1-2 órát a vállalkozása valódi tevékenységével tölthetné. Vagy a családjával. Vagy. A marketingmunkatárs szolgáltatással időt és pénzt takarít meg.

 


Vannak ötletei, megtanulta a marketing alapjait, mégis elmarad a megvalósítással?

A marketing munka

A marketingmunka kulcsa a mindennapi gyakorlatban rejlik. Megírni a szövegeket (változatosan, szabatosan, ötletesen), kiszámolni az árkedvezmények mértékét (hogy megtérüljön), új ötletekkel előállni, amik a következő ajánlat alapját adják, megkeresni a régi ügyfeleket, felhívni, rákérdezni, megrendelni, kitalálni, megfogalmazni, elemezni... Hiába van meg a jó elképzelés, ha nem ültetik át a gyakorlatba. A stratégia csak akkor valósulhat meg, ha van aki megcsinálja a napi munkákat.

Hányszor fordult már elő, hogy minden más dolog vitte el az idejét, és a marketing (vele együtt a siker) a majd holnap" kalapba került? A marketingmunkatárs elvégzi a munkát, miközben a döntések továbbra is az Ön kezében maradnak. ismeri a céget, a piacot és a célokat. Nem kell felvennie egy embert, ha nincs annyi munka, hogy teljes állásban eltartsa - amikor viszont szükség van rá, akkor akár több ember is dolgozik a marketingen.

 


Hatékonyabb lenne a marketingmunka, ha lenne egy hozzértő embere erre a feladatra?

A marketing változik

A stratégia, a termék, a hely, a munkamenet - ezeket általában elég egyszer kidolgozni és a fenntartás már egyszerűbb. Azonban a marketinget meg kell újítani időről időre. Új kampány, új akció, új ötlet, új termék - mindig elő kell állni valamivel. És ha mindez nem lenne elég: a trendek is változnak, és a marketing eszközei is. Ami tegnap még divatos volt az ma már ciki. Amivel tegnap még ezreket lehetett elérni az ma már nem működik.

A Marketingmunkatárs szolgáltatással olyan marketinges kollégát kap, aki ismeri ezeket a változásokat, és naprakész. Mögötte ott áll a szakértői csapatunk teljes tudása, így a marketing minden részterületén profi, legyen az piackutatás, szövegírás, design, médiaválasztás, PR és sajtókapcsolat, online marketing, akármi.

 


Mi történne ha nem foglalkozna marketinggel?

Ne kockáztasson!

Azt gondolja a marketingmunkát el tudja végezni saját maga is? Ebben valószínűleg igaza van. Ahogy a könyvelést  (bérszámfejtést és egyéb pénzügyi elszámolásokat) is el tudná végezni, mégis könyvelője van - miért? Talán fél a büntetéstől? A marketingben a hibák büntetése az, hogy a vevők átmennek a konkurenciához. Ez talán elsőre nem olyan félelmetes, mint az adóhatóság – de akár sokkal súlyosabb következményekkel járhat, mint egy bírság.

A marketing megtanulható - de ha jól akarod alkalmazni, akkor sokat kell tanulni, és sokat kell foglalkozni vele. Az apró-cseprő elintéznivalók ráadásul elviszik a hasznosan eltölthető munkaidődet. Mi garantáljuk, hogy az Ön marketingmunkatársa leveszi a válláról a marketingmunka terheit úgy, hogy közben a cége marketingje jobb lesz.

A Marketingmunkatárs szolgáltatás során vállaljuk, hogy

  • A marketingterv alapján elvégezzük a marketingmunkát.
  • Hetente egyeztetünk a feladatokról és a munkáról.
  • Szervezzük és irányítjuk a külső partnerekkel (programozó, ügynökség) való együttműködést.
  • Ellenőrizzük és dokumentáljuk a marketingtevékenységek eredményét, hogy a későbbi munka hatékonysága javulhasson. 

A marketingmunkatárs egy kolléga, akivel folyamatosan együtt dolgozik és Önnel együttműködve, az Ön iránymutatásával elvégzi a marketinges munkát.

Ráadásul csak annyit fizet, amennyit ténylegesen ledolgoztunk! Kérjen egyedi árajánlatot!

Deés Szilvia
06 20 366 8185
dees.szilvia@marketikum21.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://marketikum.blog.hu/api/trackback/id/tr137190803
süti beállítások módosítása